L’exposició Parlem de Drogues que podeu trobar a Caixa Fòrum Girona fins al 5 de maig va sortir aquesta setmana al Telenotícies Comarques a TV3! Al minut 4:10 podeu veure com Arqueolític fa una visita guiada amb un grup escolar. 

El link: http://www.tv3.cat/3alacarta/#/videos/4520116

Recordeu que el dia 4 de maig es fa la última Visita Guiada a l’exposició!!

Parlem de drogues

CaixaForum Girona

Del 08/02/2013 al 05/05/2013

Estem informats realment dels efectes de les drogues?, com es converteix una persona en addicta?, quin és el procés de l’addicció?, com afecten les drogues el cervell, els òrgans i les nostres conductes?

Aquestes i altres preguntes es respondran a l’exposició «Parlem de drogues», comissariada pel Dr. Rafael Maldonado (catedràtic de farmacologia de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona). En un simulador de joc de la ruleta russa, coneixeràs les probabilitats de caure en l’addicció a qualsevol tipus de droga. A més, podràs comprovar de quina manera afecta el consum de drogues no tan sols psicològicament, sinó també físicament. Una màscara de teatre somrient deixa de tenir aquesta expressió quan pren drogues i, a mesura que n’augmenta la dosi, es va convertint en un rostre trist i demacrat. Coneixent l’impacte que l’addicció a les drogues exerceix sobre el nostre cervell, serà possible eradicar-ne el consum i l’abús i posar fi als problemes personals i socials derivats de les addiccions?

«Parlem de drogues» és una exposició que convida a reflexionar sobre les drogues, l’impacte social que tenen, els efectes que provoquen en la salut i la importància de la prevenció. La visita a l’exposició permet desenvolupar arguments propis des del coneixement, tenir una actitud crítica davant les drogues i prendre decisions amb responsabilitat.

L’exposició i el programa «Parlem de drogues» tenen el reconeixement de l’European Action on Drugs (Comissió Europea).

Trobareu tots els recursos educatius del programa adreçats a joves, famílies i educadors a www.parlemdedrogues.org