Ferran Adrià i el seu equip de elBullifoundation visiten el Parc Neolític de la Draga/Campus UAB d’Arqueologia i les instal·lacions del Museu Arqueològic per a conèixer de primera mà la investigació que es realitza en relació a la cuina del neolític. L’equip de recerca de la Draga (UAB, CSIC-IMF, MAC I MACB) i Arqueolític col·labora amb elBullifoundation en la seva recerca sobre l’evolució de la cuina i dels processos més ancestrals de transformar els aliments.

L’equip de recerca de la Draga treballa des de més de dues dècades en conèixer la comunitat neolítica que es va establir al costa de l’Estany de Banyoles fa un 7.350 anys. La situació en una zona amb humitat permanent, actualment coberta de forma parcial per les aigües de l’estany, ha propiciat una extraordinària conservació de les restes tant orgàniques com inorgàniques. Aquest fet presenta a la Draga com un laboratori únic per a poder copsar de la forma més aproximada la vida d’un poblat del neolític. A la Draga es compta amb una molt bona representació de dades i materials que es relacionen amb l’alimentació i la cuina como per exemple recipients, batedors, cullerots, servidores de fusta i també ceràmiques de cuina, culleres d’os, molins, morters, restes d’ossos consumits, granes de cereals i lleguminoses.

Aquesta varietat d’evidències arqueològiques s’està estudiant des de perspectives molt diverses, fet que ha de permetre aconseguir caracteritzar el menú neolític de la Draga així com les tècniques emprades en la cuina dels primers agricultors i ramaders del nord est de la Península.

Ferran Adrià ha mostrat un gran interès en conèixer l’estat de la recerca que s’està desenvolupant a la Draga en la seva cerca incansable sobre la cuina des dels seus orígens.

L’equip de la Draga col·labora amb elBullifoundation en el coneixement de la cuina.

http://www.ccma.cat/324/ferran-adria-lidera-un-projecte-de-recerca-sobre-la-historia-de-la-cuina-des-del-paleolitic/noticia/2729753/

http://www.diaridegirona.cat/cultura/2016/05/06/ferran-adria-lidera-projecte-recerca/781754.html

http://www.diaridegirona.cat/cultura/2016/05/07/ferran-adria-lidera-projecte-sobre/781850.html

Banyoles Adrià remenant materials del neolític.

Ferran Adrià visitant el Parc Neolític de la Draga de Banyoles aquest divendres 6 de maig del 2016. (Horitzontal)

SGR047FG001195303.jpg