El diumenge 16 de desembre a les 12 hores en el Museu de Sant Pere Galligants vam realitzar una activitat on van ensenyar con els neolítics escolpien la pedra. Una activitat molt nova i que ens va agradar compartir.


Activitat emmarcada en l’exposició de TROBALLES-LA SERRA DEL MAS BONET LLoc: Museu de Sant Pere Galligants-Museu d’Arqueologia de Catalunya-Girona. Una bona oportunitat de conèixer de pirmera mà les troballes realitzades en aquest magnífic jaciment. 

L’experiència va ser molt interessant i els participant van poder realitzar una estela de pedra de mida petita emprant les mateixes tècniques i materials que utilitzaren els pobladors de la Serra del Mas Bonet fa uns 5.000 anys.

Aqu

esta activitat no hagués estat possible sense una recerca molt aprofondida sobre la tecnologia de fabricació dels elements escolpits de la Serra del Mas Bonet. Una demostració més que la recerca és l’eina bàsica per la divulgació de la ciència. Després de més de dos anys de treball i d’experimentació hem estat en disposició
de poder fer una transferència òptima de coneixement per a tots els públics i no només per a la comunitat científica. Visca la ciència i la seva transferència!!!

En les imatges: un moment de l’activitat on amb l’ajuda d’en Rafel Rosillo vam conformar una estela de pedra mitjançant l’ús de còdols de pedra i una mostra de les esteles a escala fetes pels participants.

P1000022
P1000041