Infants de 4 a 12 anys s’endinsen en la història de Terrassa a la Casa Alegre

Els infants treballen les diferents etapes històriques que ha viscut la ciutat fent tot tipus de tallers plàstics: pinten murals, dibuixen mapes, llegeixen històries i fins i tot elaboren bustos de fang

http://www.terrassadigital.cat/detall_actualitat/?id=12724#.UBEyOqDzpyU

El llarg període de vacances escolars pot ser un bon moment per endinsar als més petits a conèixer el passat de la nostra ciutat. La Casa Museu Alegre de Sagrera ofereix tallers i activitats d’estiu per a infants d’entre 4 i 12 anys.

L’objectiu d’aquestes activitats és que els nens viatgin en el temps i es diverteixin aprenent la història de la Terrassa d’abans.

Segons la monitora del Museu Casa Alegre de Sagrera, Esther Pladellorens: “Comencem des de la Prehistòria i anem fent cada setmana un tema: la Prehistòria, els Ibers, el Món Romà… Ara estem a l’Edat Mitjana i l’objectiu és que quan acabin els tallers, el mes de setembre, doncs arribem fins al Modernisme i tinguin una visió àmplia de la història de Terrassa.”

Els infants treballen les diferents etapes històriques fent tot tipus de tallers plàstics: pinten murals, dibuixen mapes, llegeixen històries i fins i tot elaboren bustos de fang. 

Els alumnes del museu ens expliquen les activitats que fan. Segons en Pere Jofresa: “Hem fet tallers i els dimarts fem guerra d’aigua.” Per Joan Serra: “Sempre estem fent coses relacionades amb les festes o tradicions.”L’Anna Puig explica: “Ara estem estudiant l’Edat Mitjana Baixa. Fa dues setmanes vam estudiar els Déus Romans i un d’ells era en Mercuri.”

A part d’entretenir-se aprenent història, els nens també practiquen jocs clàssic al pati del museu i visiten el patrimoni cultural i artístic de Terrassa.

Van començar treballant la Prehistòria i acabaran descobrint el Modernisme, sens dubte l’etapa més esplendorosa i important pels egarencs de finals del segle XIX i principis del XX.