Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

Aquestes dues darreres setmanes ens hem proposat descobrir com vivia la gent a l’edat mitjana, quan es va construir la Seu d’Ègara i es va formar la Vila de Palau de Terrassa al voltant de la Torre del Palau i la plaça Vella (que té gairebé 1000 anys, i tan que és vella!).

Imaginem que ens heu pogut seguir per la premsa perquè hem estat molt mediàtics,  però us en fem 5 cèntims o 5 diners o 5 sous que són les monedes que s’encunyaven a l’època i que vam poder portar a casa amb els moneders que vam cosir. Ens hem quedat bocabadats amb les esglésies de Sant Pere i hem imaginat que érem mestres d’obres i artistes del romànic i del gòtic per construir una maqueta de les esglésies i pintar un retaule.

També hem descobert com era la gent de l’edat mitjana, quines feines tenien, qui manava i que renoi vol dir això de feudalisme.

I ho sabeu que qui menava més a l’edat mitjana era el rei? Nosaltres n’hem conegut un que tenia el nas vermell i una preciosa filla, li hem fet veure tan de vi que ha fet llufa, pobre rei!

I continuem el nostre viatge per la línea del temps, trotant amb el cavall que ens hem, perquè sense cavall no podríem pas ser cavallers.