Aquest dissabte 13 d’abril a les 12.00h La Caseta de la Devesa ha organitzat una visita guiada a l’exposició Haití, 34 segons desprès + Parlem de Drogues de Caixa Fòrum Girona. Arqueolític farà la visita, però si ja heu vist l’exposició de Drogues, us esperem a les 19.00h, aquest mateix dia, per fer una visita d’Haití. Bon cap de setmana!

Exposicions

PARLEM DE DROGUES

Estem informats realment dels efectes de les drogues?, com es converteix una persona en addicta?, quin és el procés de l’addicció?, com afecten les drogues el cervell, els òrgans i les nostres conductes? 

Aquestes i altres preguntes es respondran a l’exposició “Parlem de drogues”, comissariada pel Dr. Rafael Maldonado (catedràtic de farmacologia de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona). En un simulador de joc de la ruleta russa, coneixeràs les probabilitats de caure en l’addicció a qualsevol tipus de droga. A més, podràs comprovar de quina manera afecta el consum de drogues no tan sols psicològicament, sinó també físicament. Una màscara de teatre somrient deixa de tenir aquesta expressió quan pren drogues i, a mesura que n’augmenta la dosi, es va convertint en un rostre trist i demacrat. Coneixent l’impacte que l’addicció a les drogues exerceix sobre el nostre cervell, serà possible eradicar-ne el consum i l’abús i posar fi als problemes personals i socials derivats de les addiccions?

“Parlem de drogues” és una exposició que convida a reflexionar sobre les drogues, l’impacte social que tenen, els efectes que provoquen en la salut i la importància de la prevenció. La visita a l’exposició permet desenvolupar arguments propis des del coneixement, tenir una actitud crítica davant les drogues i prendre decisions amb responsabilitat.

L’exposició i el programa “Parlem de drogues” tenen el reconeixement de l’European Action on Drugs (Comissió Europea).

HAITÍ, 34 SEGONS DESPRÈS

El 12 de gener de 2010 la terra va  tremolar violentament durant 34 segons a Haití, un dels països més pobres del món. El terratrèmol, que va posar fi a la vida de 220.000 persones i va deixar 2.500.000 haitians sense llar, va donar pas a una de les emergències humanitàries més complexes dels últims anys.

El col·lapse de les institucions locals i la devastació provocada pel sisme van mobilitzar ràpidament l’ajuda internacional, que hi va intervenir d’una manera massiva, tot i que amb moltes dificultats.

L’Obra Social “la Caixa” presenta “Haití, 34 segons després”, amb fotografies d’Emilio Morenatti i Marta Ramoneda i audiovisuals d’Oriol Gispert.

L’exposició vol donar a conèixer l’esforç, la solidaritat i l’esperit de superació de la població haitiana; mostrar el paper dels diferents actors implicats en l’emergència humanitària i la reconstrucció, i reflexionar sobre la importància de la solidaritat internacional.

Img_fachadanoche