Entre el 30 de juliol i el 3 d’agost hem acomiadat la primera tongada dels Tallers d’estiu, aquesta setmana que havíem de dedicar a l’Edat Mitjana, l’hem allargat fins a l’època moderna per tal de poder completar la nostra línea del temps i deixar-la a punt pels tallers de setembre.

Així doncs, ens hem endinsat al món dels artesans i els oficis de l’antiga Vila de Terrassa fent un viatge en el temps entre la petita Vila de Palau de Terrassa i la Terrassa de l’època moderna. Quin munt de coses hem descobert! Encara avui es pot reconèixer l’antic traçat de la vila, hem fet el recorregut per localitzar els antics carrers, les places i les muralles i també hem pujat a la Torre del Palau per conèixer el lloc des d’on es defensava i governava la vila.

L’Esther i la Mia ens han parlat dels antics oficis de la vila i hem estat uns bons aprenents; com a mestres d’obra hem fet una còpia de la Torre del Palau, com a vidriers hem construït un vitrall, com a terrissers hem modelat cassoles i bols i com a paraires hem aprés el treball menestral de la llana.

I amb tot això, encara hem tingut temps d’organitzar, nosaltres solets, una festa sorpresa per l’aniversari de la Mia que ens ha servit per acomiadar aquesta primera tongada de tallers i agraïr a la Mia i l’Esther tota la il·lusió i dedicació d’aquestes setmanes. Gràcies a les dues per cuidar-nos tant, ensenyar-nos tantes coses i fer-nos-ho passar tant bé!

Al setembre en Carles i la Beta en prendran el relleu i seran els encarregats d’endinsar-nos al món del modernisme i la industrialització. En tenim moltes ganes!